MARA ARANDA CONCERT EN EL FESTIVAL ‘TRES CULTURAS’ DE MÚRCIA

Mara ARanda

Sephardic Legacy

Mara Aranda

Sephardic Legacy

Després que en 2015 visitara Varsòvia (Polònia), Praga (Rep- Checha), Sarajevo (BYH), o Sofia (Bulgària) en una gira organitzada per les ambaixades espanyoles, celebrant l’entrada de sefardites en l’Antic Imperi Otomà l’activitat va continuar en 2016 amb una gira de concerts a Alemanya: Vila Leon, Nürnmberg el festival de música antiga europea de Landshut, Landshuter Hofmusiktage i el jazzclub de Ratisbona en un concert organitzat per la universitat de Regensburg i contínua en territori nacional amb concerts en diferents festivals fins a arribar a Múrcia tres Cultures aquestos dies. El Festival Murcia Tres Cultures va sorgir fa disset anys com una crida a la tolerància i amb l’objectiu de crear un punt de trobada entre pobles i civilitzacions mtijançant de les diferents manifestacions artístiques.

La música i la dansa, al costat d’altres activitats, conformen una rica programació amb la qual es pretén estrènyer llaços d’unió entre cultures, en una època en la qual la necessitat d’aconseguir la solidaritat entre els pobles no ha perdut la seva vigència.

Múrcia, una ciutat coneguda per la seva generositat, es converteix així cada any en el gran escenari d’aquesta cruïlla cultural, que té com a propòsit difondre un missatge de tolerància, pau i respecte entre els pobles, recordant així els feliços i exemplars anys en els quals van conviure en aquesta ciutat mediterrània en total harmonia cristians, jueus i musulmans.

L’enriquiment cultural que suposa la diversitat és el símbol que abandera el Festival i també senyal distintiu del treball de Mara Aranda iniciat fa més de 25 anys i que l’ha portat a protagonitzar més d’una vintena de discos, així com portar aquest ric bagatge als millors escenaris del món. Milers de persones de diverses procedències i nacionalitats gaudeixen cada any, per sobre de qualsevol diferència política o religiosa, d’aquest esperançador intercanvi entre la veu d’estos pobles.

Mara Aranda-Capella de Ministrers - Música Encerrada (Videoclip) (BQ)

Published by Mara Aranda

Mara Aranda es una de las intérpretes más aclamadas surgidas de la escena española. Casi tres décadas durante las cuales ha investigado y cantado músicas turcas, griegas, occitanas y músicas antiguas, medievales y sefardíes, que han dejado como resultado casi una veintena de discos propios de excelente factura merecedores de premios y reconocimiento por parte de público y también de medios especializados.